akortek.net

Tüm Akortek ürünlerinin forum sitesi
Zaman: 06 Eyl 2010, 01:04

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Yeni başlık Başlığa cevap ver  [ 14 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: SES bazen gelmiyor
MesajGönderilme zamanı: 29 Tem 2010, 10:39 
Bir filmi izlerken durdurup klasöre geri dönüp aynı filmi tekrar başlattığımda ses bazen gelmiyor,ses ayarı Spdif raw ve anfiye optik kablo ile bağlı,ayarlara girip ses çıkışını değiştirip tekrar spdif raw yaparsam geliyor,ya da filmden çıkıp tekrar başlatırsam da ses geri gelebiliyor,bu sorunu hem usb hdd üzerinden oynatırken yapıyor hemde ağ üzerinden pc deki dosyalardan oynatırken de yapıyor,sanıyorum yazılımsal bir sorun.

edit : cihaz dark mini ve torrent portu değiştirilmiş fw yüklü,ayrıca torrent eklerkende sorun yaşıyorum,çoğu torrent eklenmiyor hata veriyor

En son Tamer10 tarafından 29 Tem 2010, 12:06 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.

Başa Dön

Mesaj Başlığı: Re: SES bazen gelmiyor
MesajGönderilme zamanı: 29 Tem 2010, 11:01 

alet minimi mediamı acaba...

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 29 Tem 2010, 12:04 
dark mini

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 29 Tem 2010, 12:52 

aynı problemi bende yaşıyorum, mini mania cihazımda en son versiyon yüklü

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 29 Tem 2010, 20:03 

Tamer10 yazdı:
Bir filmi izlerken durdurup klasöre geri dönüp aynı filmi tekrar başlattığımda ses bazen gelmiyor,ses ayarı Spdif raw ve anfiye optik kablo ile bağlı,ayarlara girip ses çıkışını değiştirip tekrar spdif raw yaparsam geliyor,ya da filmden çıkıp tekrar başlatırsam da ses geri gelebiliyor,bu sorunu hem usb hdd üzerinden oynatırken yapıyor hemde ağ üzerinden pc deki dosyalardan oynatırken de yapıyor,sanıyorum yazılımsal bir sorun.

edit : cihaz dark mini ve torrent portu değiştirilmiş fw yüklü,ayrıca torrent eklerkende sorun yaşıyorum,çoğu torrent eklenmiyor hata veriyor

Merhaba,

HDMI ile bağladığınızda aynı sorun oluşuyor mu? Farklı bir ses sistemi ile deneyebilir misiniz? Kullandığınız ses sistemi nedir? DTS veya Dolby sesleri tam olarak çözebiliyor mu bu önemli.

İkincisi diğer filmlerde de aynı sorun söz konusu mudur?

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 29 Tem 2010, 20:42 
hdmi ile bağladığımda aynı sorun oluşuyor,ses sistemi sony STR-D685,diğer media playerım ile şimdiye kadar izlediğim (500 ün üzerinde) dts vs filmerin hiçbirinde sorun yaşamadım,ses sistemini optik üzerinden başka cihazlarlada (playstation3,hd receiver) kullanıyorum sorun yok,tüm filmlerde aynı şekilde yapıyor,hdd ilede ilgisi yok,çünkü 3 adet hdd var ve denedim,ağ üzerinden oynatırken de aynı sorun var,optik üzerinden hiçbir şekilde ses gelmiyor gelse zaten anfinin dts ışığı yanar,hdmi bağlantı ile tv den alınan sestede durum aynı,3.00 ve 3.12 yazılımların 2 sinde de aynı sorun var,foruma konu açmadan önce her ihtimali deneyerek sorunu açıyorum zaten,bu sorun belli ki yazılımsal Salih bey.Yazılım iyileştirir,geliştirirken diğer yandan bir önceki yazılımda hatasız çalışan özellikler yeni yazılımda bir şekilde sekteye uğruyor,WD TV HD player da benzer şeyleri 2 yıl boyunca yaşadık gördük...umarım en kısa zamanda düzeltirsiniz !

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2010, 11:18 

Tamer10 yazdı:
hdmi ile bağladığımda aynı sorun oluşuyor,ses sistemi sony STR-D685,diğer media playerım ile şimdiye kadar izlediğim (500 ün üzerinde) dts vs filmerin hiçbirinde sorun yaşamadım,ses sistemini optik üzerinden başka cihazlarlada (playstation3,hd receiver) kullanıyorum sorun yok,tüm filmlerde aynı şekilde yapıyor,hdd ilede ilgisi yok,çünkü 3 adet hdd var ve denedim,ağ üzerinden oynatırken de aynı sorun var,optik üzerinden hiçbir şekilde ses gelmiyor gelse zaten anfinin dts ışığı yanar,hdmi bağlantı ile tv den alınan sestede durum aynı,3.00 ve 3.12 yazılımların 2 sinde de aynı sorun var,foruma konu açmadan önce her ihtimali deneyerek sorunu açıyorum zaten,bu sorun belli ki yazılımsal Salih bey.Yazılım iyileştirir,geliştirirken diğer yandan bir önceki yazılımda hatasız çalışan özellikler yeni yazılımda bir şekilde sekteye uğruyor,WD TV HD player da benzer şeyleri 2 yıl boyunca yaşadık gördük...umarım en kısa zamanda düzeltirsiniz !

Merhaba,

SPDIF LPCM yapınca da ses alamıyor musunuz?

HDMI üzerinden de düzgün ses alamamanız bunun normaldışı bir durum olduğunu gösteriyor.

Aksi durumda satın aldığınız yer aracılığıyla aygıtı bize yollayınız. Yazışmalarımızın çıktısını da gönderinize ekleyiniz.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2010, 12:07 
SPDIF LPCM denedim mi hatırlamıyorum,tahminim filme geri dönünce bir şekilde sesi devam ettiremiyor cihaz,bazen bu sorunu yapmıyor da

fakat salih bey,şu servis prosedürünü değiştirmediğiniz sürece müşteri memnuniyeti düşük düzeyde kalacak onu belirteyim,aldığımız yer aracılığıyla size göndermek ek olarak 7-10 gün süre demek,cihazın ithalatçısı sizsiniz,onlar satıcı,arıza durumunda direk sizin muhattap olmanız gerekir,misal benim sorunum devam ederse şayet,sırf bu prosedür yüzünden cihazı göndermeyi düşünmem,durdurur yine başlatırım filmi 2-3 denemede ses geliyor çünkü, ama cihazı aldığım yer aracılığıyla yollayıp en az bir 15-20 gün bekleyemem,direk size yollansa 2-3 günde hallolacak sorunlar bu prosedür yüzünden gereksiz yere günlerce uzuyor,diğer topiklerde bu süre yüzünden mağdur arkadaşları görüyoruz

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2010, 17:21 

Aynı problem bende de var, bende filmi başlatırken oluyor ön izleme ekranında durup filmin görüntü ve sesinin gelmesini bekledikten sonra play yaparsanız sorun yaşamıyorsunuz hiç beklemeden filmin üstüne gelir gelmez play yaparsanız ses bazen gelmiyor donanımsal olduğunu düşünmüyorum sanırım yazılımsal torent problemide oluyor ama onu çokta önemsemiyorum. Salih Bey bu arada mini de kaç mb. ram olduğu bilgisini hala bekliyorum :?

Yazmayı unuttum bende 3.00 versiyon yüklü...

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 31 Tem 2010, 12:31 

river68 yazdı:
Aynı problem bende de var, bende filmi başlatırken oluyor ön izleme ekranında durup filmin görüntü ve sesinin gelmesini bekledikten sonra play yaparsanız sorun yaşamıyorsunuz hiç beklemeden filmin üstüne gelir gelmez play yaparsanız ses bazen gelmiyor donanımsal olduğunu düşünmüyorum sanırım yazılımsal torent problemide oluyor ama onu çokta önemsemiyorum. Salih Bey bu arada mini de kaç mb. ram olduğu bilgisini hala bekliyorum :?

Yazmayı unuttum bende 3.00 versiyon yüklü...

256 MB

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 01 Ağu 2010, 17:04 
Ana ayarlarda "film öngösterim" modu kapalı olursa bu sorun olmuyor,fakat bu ayar açık olupta film oynarken klasöre geri dönüp eğer önizleme ekranının gelmesini beklemeden aynı filme play dersek bu sorun oluyor,yani ses gelmiyor,önizleme ekranına görüntü ve sesin gelmesini bekleyip başlatırsakta sorun yok,yazılımsal bir sorun sanıyorum

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 02 Ağu 2010, 20:15 

@Salih

Çok teşekkür ederim...

@Tamer10

Demek ki doğru tahmin etmişim yazılımsal ve halledilebilir bir sorun çok dert etmeye gerek yok...

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2010, 18:33 
bu sorun ve çözümü hakkında bilgi bekliyorum ?

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 09 Ağu 2010, 23:16 
Site Admin

sorunun nedeni eski bir konuda açıklanmıtşır :

viewtopic.php?f=98&t=576

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık Başlığa cevap ver  [ 14 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir