akortek.net

Tüm Akortek ürünlerinin forum sitesi
Zaman: 30 Tem 2010, 12:21

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Yeni başlık Başlığa cevap ver  [ 10 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Güç Kaynakları'nın 24-Pin ATX Konnektörüyle İlgili Bilgi
MesajGönderilme zamanı: 26 Haz 2008, 11:27 
Site Admin

Highpower güç kaynaklarının 24-Pin ATX Konnektör soketlerinde bir pinin eksik olduğunu görebilirsiniz.

Bu eksik olan pin oldukça eski bir teknoloji olan "ISA slotlarına", "-5V" kanalından güç sağlamak için kullanılırdı.
Günümüz anakartlarında ISA slotları olmadığından ve dolayısıyla da -5V güç kanalına ihtiyaç duyulmadığından, güç kaynaklarının 24-Pin ATX konnektör soketinde bu pin yuvası boştur ve kullanılmamaktadır.

24-Pin soketindeki eksik pin'in sistem çalışmasına hiçbir etkisi yoktur.

Eklenti:
PSU-24pin.jpg

Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.

Başa Dön

Mesaj Başlığı: Re: Güç Kaynakları'nın 24-Pin ATX Konnektörüyle İlgili Bilgi
MesajGönderilme zamanı: 26 Haz 2008, 16:26 

merhaba.bugün itbari ile hepsiburada.com dan highpower hpc-350 power supply aldım.anakartım eski tip.20 pin olanlardan.bilgisayara taktım fakat bilgisayar çalışmadı.1 pinin eksik olduğunu gördüm.bu power supply bilgisayarıma uyarmı.anakartım asus p4pe x/te .vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 26 Haz 2008, 16:50 
Site Admin

Merhabalar,

Bu güç kaynağı anakartınız ile uyumludur. Eğer siz tüm bağlantıları doğru yaptığınızdan eminseniz ve güç kaynağının arızalı olduğunu düşünüyorsanız, ürünü aldığınız firmanın teknik servisine göndermenizi öneririm. Gerekli testler sonucu arızalı olup olmadığı anlaşılır ve arızalı ise birebir değişim yapılır.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 26 Haz 2008, 20:44 

merhablar.düzgün taktığımdan eminim.20 pini takıyorum.4 pin dışarda kalıyor.diğer power supply nin 20 pini var ve hepsi de dolu.açıkçası power supply nin arızalı olduğunu düşünmüyorum..acaba 24 pini 20 pine çeviren ek bir kablo kullanırsam faydası olur mu?

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2008, 09:43 
Site Admin

Genellikle 20+4 pin'in 20 pine dönüştürülmesi işe yaramaz, çünkü tamamen aynı şeydir.
Eğer imkanınız varsa başka bir anakartta, bu güç kaynağıyla sistemi çalıştırmayı denemenizi öneririm.
Yoksa aldığınız yere ürünü yollarsanız, gerekli test ve müdahale yapılabilir.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 29 Haz 2008, 11:37 

merhabalar.Ben adnan boz.powersupply başka bilgisayarlarda da denedim ve arızalı olduğunu öğrendim.ben bu ürünü hepsiburada.com dan almıştım.herhalde onlar da sizden temin etmişler.büyük ihtimal ürünü size geri gönderecekler.Şayet elinize geçerse ürünün değişimini istiyorum.Bu arada ürünü çok beğendiğimi de belirtirim.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 01 Tem 2008, 11:03 
Site Admin

Merhaba Adnan Bey,

Eğer psu kutusunun içerisine bir not düşerek değişim talebinde bulunursanız gerekli işlem yapılacaktır. Lütfen problemin ne olduğunu da bu not'a yazmayı unutmayın. En kısa zamanda sıfır bir güç kaynağı size gönderilecektir. Ürünümüzü beğendiğiniz için de teşekkür ederiz.

İyi günler

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 01 Tem 2008, 13:02 

merhabalar.ürünü 30.06.2008 tarihi itibari ile hepsiburada.com'a gönderdim.D.bakırdan gönderdiğm için ürün elinize 3 gün içinde ulaşacaktır.belirttiğiniz gibi bir not yazdım.Powersupply'i anakartıma taktığımda sadece standby ledinin yandığını gördüm.güç düğmesine bastığımda ise bilgisayarın hiçbir şekilde çalışmadığını gördüm.Başka bir bilgisayarda denememe rağmen sonuç aynı çıktı.

İyi günler.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2009, 19:44 

Merhaba.
Dün hıgh power 350 w güç kaynağını hepsiburada.com dan aldım.Benim sorunumda aynı Güç kaynağında -5v çıkışı yok.Bu nedenlede pc yi açmıyor.Acaba sorun anakartımda mı diye denemek için başka bir psu ile denedim ve pc çalıştı.(bu psu da -5v pini mevcuttu)
Sonrasıda güç kaynağının arızalı olup olmadığını test etmek için eski p3 sistemimde denedim.ve 20 pin girişli anakartı çalıştırdı.Anladım ki sorun -5v çıkışı ile alakalı.
Hepsiburada.com a bildirim formu doldurdum onayını bekliyorum.
İkinci bir konuda;
psu gelirken darbe almış.Kutusunda bir ezik veya herhangi bir iz yok.Firma çıkışlıda olabilir.Bilmiyorum.
Bilgilerinize

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 06 Eki 2009, 13:09 
Site Admin

Merhaba, belirttiğiniz üzere 20pinli anakartı çalıştırdığını söylüyorsunuz, -5V pin i ile alakalı bir sıkıntı olsa eski anakartta sorun yapması daha muhtemeldi,

-5V ile ilgili bir sorun olmaz.

High Power güç kaynaklarında kısa devre ve akım koruma devresi vardır. Bu sebeple cihaz kendini kapatıyor olabilir. Anakartınızı ve diğer bileşenlerin bağlantılarını kontrol edin. Denediğiniz diğer güç kaynağında bu tarz koruma devresi 12V kanalında bulunmuyor olabilr

Mümkünse sadece anakartı uzay montaj olarak High Power ile deneyin.

Ürünün ezik dediğiniz kısmı ile ilgili olarak, kutusu sağlam üründe sıkıntı var diyorsunuz, bir fotoğrafını ekleyebilir misiniz?

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık Başlığa cevap ver  [ 10 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz

Aranacak: